Voříškiády 2014

18.05.2014 21:53

Letos jsme se s Angie tradičně zúčastnily několika voříškiád v okolí.
Na voříškiádu do Kostic, která byl 10. května byl přihlášený i Grímma, ale nakonec jsem ho netrápila a netahala ho tam, protože psychicky po tom útěku na tom nebyl úplně nejlíp. Ve finále jsem byla i ráda, protože psíků bylo opravdu hodně a myslím že by to neustál.
Takže Angie jela jako jediný zástupce. Byla nadšená, protože se zase jednou točilo všechno kolem ní, tak jak byla zvyklá :) .
Vyjížděli jsme nechutně brzo, protože Kostice nejsou za rohem, vstávali jsme v pět ráno (!), Grimm nám dal náležitě najevo, co si myslí o tom, když ho necháváme doma samotného o půl šesté ráno (tímto zdravím naše sousedy). Po menším bloudění jsme dorazili na místo, hafanů všude plno, rozložili jsme základní tábor a užívali si pohodu.
Jela s námi i Hanka s Berrčou, šeltičkou, Grimmečkovou láskou z dogdancingu. Dopadli líp než my, taky jsme jim drželi palce :)
Angie pojala naši kategorii stylem "je to tady celý pro mě a tak jdu všude první", tahala a tahala, chvíli ok, pak zase tahala, klasika.
Nicméně posudek nemáme špatný, ikdyž jsem ji o rok omladila, ale co, pořád vypadá mladě :)
Posudek voříškiáda Kostice:
2,5 letá fena, pěkná srst, dobrý skus, veselá povaha, dobrá kondice, dobré předvedení.
Paradoxně kvůli předvedení jsme skončily poslední, ale co už :). Doženem to příště.

 

17. května jsme se s Angie vydaly na další voříškiádu, tentokrát do Šaratic. Grimm byl tentokrát doma schválně, protože v Šaraticích je velka konkurence a ikdyž je s PP, je nestandartní, tím pádem nechtěla jsem stresovat víceméně zbytečně ani jeho, ani sebe.
Musím se každopádně podělit o svůj názor na účast psů s PP na voříškiádách. Nemám nic proti tomu, to zase ne, aby nedošlo k mýlce. Ale razím víceméně ten názor, že by to mělo být spíš pro psy s PP, kteří nemůžou na normální výstavy. Protože pokud má někdo nestandartního psa, jako já, a ten musí soupeřit se psem, který evidentně je zvyklý stát jak přikovanej a i páníčci jsou na první pohled kovaní ve výstavním kruhu, není to tak docela fér. Ale to jen tak na okraj. Na druhou stranu chápu, že ze strany pořadatelů nejde říct jednomu ty půjdeš a druhýmu ty nejdeš. Kdo má dohledávat u psů s PP jestli mají nějaký titul nebo ne... Ale i tak jsem se musela ozvat :)
Ovšem, na organizaci akce nemůžu říct ani popel, bylo to super, všechno jelo jako na drátkách, paráda.
Angie dokonce spolupracovala. Šla krásně, netahala a předvedla se jako dáma :) Sice jsme nevyhrály, ale i tak jsem na ni pyšná, protože změna oproti Kosticím byla viditelná. Prostě příští rok to dotáhneme na pohár.

Čeká nás ještě v září Židlochovický hafík, tam máme další šanci :)